Look by Linn

30 maj



Igår var min kollega Jenny på besök, hon och hennes fästman ska gifta sig i augusti och jag har följt hennes uppdateringar sedan bröllopsplanerna började. Och med sig hade hon en inbjudan, blev så glad, hoppas bara att Julian kan ta flaska eller ersättning så får mina killar vara hemma och jag får gå på bröllop :). Jag hade ju tänkt att jag skulle tillbaks till min "gamla" form då vi firade bröllopsdag den 5 september, men nu får det ju bli tills den 21 august.
Idag är det mors dag, känns fortfarande väldigt overkligt att ta till sig. Vi tog en promenad runt galgbärget, det är en befrielse att kunna röra på sig igen, men det är ju en usel kondis man har, märks tydligt då man pushar upp barnvagnen längst uppfärsbackarna...

Julians "välkommen till världen" presenter














Idag är det 1 vecka sen vi blev föräldrar, det känns fortfarande overkligt. Vår son är även älskad av sin övriga familj och vänner, här är några av hans presenter som han fått för att han kom till oss. Vi tackar för er kärlek och omtanke.

23 maj




I går var vi på läkarkontroll för vår lilla son. Vi tog då första promenaden med vår vagn och lagom när vi kom fram till sjukhuset så lossnade ena ljulet!?.. Som tur var så kunde Christofer trixa ihop det men det blir att åka inom babyproffsen i morgon och kolla läget, det känns inge vidare att gå ut och gå själv och "fastna" på halva vägen.
I morse åkte mamma hem igen med Niclas och Linda, det har verkligen varit en stor trygghet att ha henne här ett par dagar även om Christofer passat upp på både mig och Julian. De som nu vill komma på besök får smaka de godaste bullarna som ligger i frysen och väntar på att ätas upp. Givetvis bakade av min mamma!
Då både Christofer och mamma gillar att fixa fint i trädgården så har de pysslat med det i helgen medans jag och Julian myst i soffan.
Har nu bestämt att han kommer att heta Olle i andranamn, då han ser ut att heta Olle helt enkelt.

21 maj


Igår kväll kom även min mamma ner från Nora, njuter till max av hennes "fejande" här hemma. Medans Christofer och mamma lagar mat, städar, hänger upp vaggan, fixar fika så bara befinner jag mig i en helt underbar värld, njuter av upppassningen, fortfarande med en groggy-känsla i kroppen. Och inser än en gång att jag har världens bästa familj :).

Farmor Yvonne


Igår kväll den 20 maj kom vi hem från BB. Julians farmor, Yvonne, var den första som kom på besök, så medans Christofer, Yvonne och Julian satt och mös i soffan kunde jag koppla av med en efterlängtad dusch. Har en "jetlag" känsla i hela kroppen..undrar när den försvinner?

Vår Julian









Vår son Julian Jeppsson. Efter 17 timmar på förlossningen med värkar och 15 minuter krystningar så föddes han den 19 maj kl 07.46, vikt 4.340kg och 55cm lång.

18 maj

Igår efter lunch började det kännas lite värkar och sammandragningar, de blev tätare på kvällen och vi ringde upp till förlossningen. De sa att det ska gå 3-5 minuter i mellan och de ska kännas i ca 1 minut. Det var så i 1 timme sen lugnade det ner sig och blev ca 15 minuter genom hela natten... Man uppskattar verkligen minuterna som är i mellan :). Har varit uppe sen halv sju och försöker pyssla lite här hemma nu är det ca 5-10-15 minuter i mellan så det kan ju dra ut på tiden..vad vet jag! Christofer är hemma från jobbet, ville inte vara hemma själv när värkarna kommer, de är riktigt smärtsamma.

14 maj

Nu har jag gått in i vecka 42, alltså bf +8 dagar. Midjemåttet är 115cm, har under den gågna veckan hållt upp med allt snarr och chocklad, det har varit tufft. Det känns som om han kommer ligga och trycka där tills deadlinesdagen den 23 maj då de måste sätta igång mig...känns mindre kul. Har förgyllt mina dagar med pedikyr, manikyr och varit hos frisören. Inte för att det har varit en njutning av att sitta ner och bli snygg men jag tänker bara att det är en bråkdel av vad komma skall!

Finns det hjärterum, så finns det stjärterum

Detta hjärta pryder nu vår fasad bredvid vår ytterdörr. Hjärtat är gjord av mossa som vi fick av mamma när vi flyttade in, nu har jag gjort om det lite med grönska och blommor.

Dags för ny kamera kanske?!


Nu har det gått 5 dagar över bf...det är segt och man är rastlös. Vi har fått låna Henke och Maddes digitalkamera för att kunna fota vår nya familjemedlem, men eftersom han dröjer så fick vi inviga kameran och fota en besökare istället. En jätte söt igelkott som Christofer matade med kattgodis. Zeus skulle prompt ligga och "vakta" en decimeter ifrån.

NU är hallen klar!


Efter att hängt upp fotona i hallen och jag kände mig riktigt nöjd, hörde vår tapetserare av sig! Tidigare när vi gjort om här hemma har vi gjort allt själva, med hjälp av andras hjälp och kunskaper villsäga. Men nu hade vi köpt en fondtapet till hallen och valt att leja bort detta jobb. Men målaren dröjde med att höra av sig så vi tog det inte så brådskande heller. Men så fort jag blivit klar med alla uppsättningar, så hörde han av sig och fixade jobbet galant.

En ambulansman


Christofer gör nu sin utbildning på ambulansen där han sen ska jobba som sommarvikarie. Härligt att ha en man som kommer hem varje dag och sprudlar av energi. Tryggt att även ha en som kan rädda ens eget liv och vårt blivande lilla hjärta. Försöker ta åt mig lite av hans kunskaper, bra att kunna då man är ensam hemma.