Look by Linn

30 oktober.. I morse skulle klockan ställas bak 1 timme?!

Det betydde att när Julian vaknade 05.30, var klockan 04.30..
Om jag var trött?
Det känns när Christofer jobbar helg, han jobbar fre-mån. Visst sen är han mer ledig i veckan men med min rygg så mår man riktigt mosigt när man har Julian helt själv.

Kl 08.00 höll vi på i hans rum, lite foton fick ta plats och nya ramar invigdes i hyllan.

Det är gamla kort, men jag älskar dessa på oss alla.


Julian bara 4 månader.


Hunden som har hängt med mig sen min 1:a flytt och Teddy som Julian fick av Ville, Gunilla & Matilda för snart 1 år sen.





Och så hände det.

jag lämnade köket för att gå och kissa. När jag kom tillbaks satt han på köksbordet och var sugen på frukt...


Dyngnöjd!




På eftermiddagen kom Tessan och Hugo på lite fika och bus.






Förr var de plurrkompisar, nu dagispolare.

Gårdagen;

Innebar en liten date med Madde på stan, bar att gå med en som går ännu långsammare än jag. Spanade efter en vinteroverall i rätt strl till Julian, hittade en på Lindex, där säljaren säger att det är den bästa av alla. Bäst av de ni har eller bäst om man jämför andra märken? Bäst av alla, svarar hon, jag går på detta, men bara för att jag hade 200kr i rabatt. Hem och kollade upp ett test i Vi Föräldrar där Lindex kommer NÄST SIST, av väldigt många?!
Inte bra, inte bra. Som tur är har jag en väldigt omtänksam bror som spanade efter en i Örebro och Köpte då en Didriksson-overall i strl 100 åt Julian. Den var dessutom billigare. Mycket kan jag köpa begagnat men Ytterplagg och skor har jag (ännu en gång) lärt mig att jag måste prova och köpa i bra kvalitet och rätt strl. Min unge växer och växer hela tiden..
Vid lunch kommdet några köpare, så jag fick sålt av lite av min miniloppis.

På eftermiddagen kom Maria och Tage inom för lite bus och fika. Tage går redan innan 1-årsdagen, så de börjar växa ikap varandra. Julian tyckte det var mycket olustigt att det kom in en kille som skrek av glädje lika högt som han själv, så han var helt stum i början?! Sen att Tage oxå ville ge honom stora kramar, tyckte han var lite läskigt. Jag tyckte det var kul att se någon som betedde sig precis som Julian själv, men det tyckte inte han.
jag har köpt 2st Bobby Car så att Julians kompisar ska kunna ha en egen när de leker, men det var nått speciellt med den som just Julian satt på, Tage sken som en sol, hela tiden, medan Julian såg ut som ett frågetecken.
Detta beteende känner jag inte igen från dagis, kanske pga av att de ses för lite. Men det blir ändring på det då även Tage börjar på Vittra efter nyår.






Min rygg var helt kapput igår, oftast sitter det i rejält i några dagar tills jag fått vila, vila och vila. Så när läggningen kom ville jag bara att Julian skulle somna snabbt...han låg inte stilla för 5 öre, när han till slut somnar inser man själv hur trött man är.

Väcktes av Zeus som skrek att han ville ut?! Vad är kl?! 21.30!

1:a gången jag somnat när jag lagt Julian, och jag vet att jag var klarvaken när han somnade, sen gick det visst fort. Så det var bara att gå ner släppa ut vår "vakthund" släcka, låsa och larma. Upp och sova vidare.

Idag ärdet bara jag och Julian, vi blir hemma, mys och mycket vila.

Har några som ska spana på loppisen, jag tycker det är superkul att få rensa i källaren och få några kr för det, utan att behöva åka nånstans.








Fredags morgon.. 10+ ute?!

Igår fick jag pengar från Försäkringskassan.
Det tog knappt 4 veckor.
Inga begär ang kompletteringar ang sjukintyget.
Ok för kejsarsnitt, bara 27 veckors diskussion.
..det måste va nått skumt på gång, eller ska man köpa en lott?!

Idag blev det en liten träff med Sandra och lilla Ida!

6veckor och väger 3.8kg.
Helt underbar, så liten och söt. Julian vägde ju ca 4.3kg,så jag är inte van att håla i en sån liten sötnos.. men snart får jag en själv.
Jag, optimist, promenerade till Sandra. absolut inte en lång promis, på ca 5 minuter. Trodde ryggen skulle gå av innan jag kommit fram.
Så mina promenader får bli till dagis och hem igen.. inte längre.





Grattis Sandra och Jonas till en sån fin tjej!

Redig kula nu!

Är i v. 27 nu och känner att magen står rätt ut. Är så jäkla osmidig.
Igår var jag på uppsamlingssamtal på dagis. Där jag fick se bilder på Julian i deras dagliga verksamhet. De sa oxå att han lugnat sig med kramarna, beror stor sanolikhet på att han har fått konkurrens i att kramas, av plurrkompisen Stina. Och det tycker han är lite läskigt.
En del av ungarna smakar lite på varandra, men vad gör man?! Rätt som det är har Julian givit nån annan stackare ett bett.
Var ju förberedd att de skulle berömma honom och berätta hur begåvad han var... så nästa steg skulle bli att leta efter en talangscout och flytta till Hollywood... Men de nämnde inget om det.. De tar säkert upp det på nästa träff..
Idag har jag bjudit Karin på lunch man får boka in en träff och sen ses en snabbis.
På facebook finns det en grupp som heter "Vuxen Loppis i Halmstad" . Har fått lite glirringar från mannen att mitt inrednings-köp-konto, har gått över budget. Så jag har nu en minloppis här hemma på mycket inredning som jag ställt ner i källaren, lite kläder och smycken. Och det finns ett intresse och jag säljer. Vissa budar tom över mina priser, anars är jag prutbar, men det är ingen som vågat det ännu.

25 oktober.

Har sovit skitdåligt inatt.
Christofer trodde han var tvungen att vara hemma från jobbet idag och ta hand om mig
Hur kan man välja TRÄstolar till patienterna på MVC?! De flesta är gravida som kommer dit, är det någon gravid som gillara tt få sitta på en trästol?!
Jag som inte ens kan sitta på en mjuk, mjuk, stol, förstörde helt min rygg igår pga av 1 timmes diskussion.
Jag är inte bitter, har bara ont.

Känner mig lättad efter dagens läkarbesök.

Med en foglossning som var förjävlig, satt jag på en stol (på en kudde) och pratade med en läkare nästan 1 timme i förmiddas.
Jag fick min önskan om ett planerat kejsarsnitt beviljat.
Tack!
Hon informerade att om jag kommer in innan det planerade datumet med värkar och är öppen 8cm, så får jag inget snitt. Jag lovade då att genomföra det "normalt". Den risken känns ju rätt så långsökt, med tanke på att Julian kom 13 dagar efter planerat bf. (När vi kom in trodde min man att jag skulle föda... ja, efter 17 timmar så...)
Nu planeras snitt, ca 5 dagar innan planerat bf.

24 oktober!

Gick upp till sjukhuset och hämtade de journaler som fattades. "Skönt" att mosa till ryggen lite så tidigt på dagen..
Nu bär det av till Läkaren, i bil.

Grattis Jenny & Henrik!





..och så kom hon då äntligen.


Olivia

18 oktober, 3900g & 52 cm.


Uterummet!

I morse kom Julian in vid 04.45.. snorig och hostade slem. Försöker ju då torka snor och få i honom vatten, torka mer snor.. och sen är han inte så trött längre.. anade detta men vad har man för nått val. Snart blir det såna tidiga mornar igen, så det är bara att vänja sig.
Men jag lyfte ändå upp honom i vår säng så han fick sitta lite mysigt, efter en 30min tyckte inte mannen att det var så mysigt med en pratglad son, så han gick in och lade sig i Julians säng. Kvar blev vi och rätt som det var så somnade Julian om?! Helt otroligt tror det var runt 6-tiden och jag kunde oxå somna om, beror endast på graviditeten tror jag. Kl 08.0 vaknade vi igen. Shit vilken sovmorgon det kändes, har aldrig ätit frukost så sent.
Hoppades på fint väder i dag, då jag vile få ordning i uterummet, som nu bara var fullt med löv, damm, och rosa rosor..

Plockade ut allt, i morse kom jag på att det nog var bäst att spara både bordet och stolarna. Det får bli trångt i källaren, men när vi väll behöver detta för kalas och fest då har vi det hemma.
Så, ut med allt och damma och putsa fönstern. Fick upp dessa hyllor som jag hade i källaren sen innan. Hjärta, krukor och hyllor, från Tinzimara, skylt Villa Älde, rosor, plantagen.

Hjärta Tinzimara.

Det ser avskalat ut nu, men bord och stolar samlade bara skit. Så det är bättre att det är tomt, lättare att städa ur när löven blåser in och man får plats med alla barnvagnar, sulkys och snart en dubbelvagn.

Inte så fint att titta ut och bara se vagnar men vad gör man. de kommer under tak och är nära till hands. Nu är rummet fritt att oxå leka i om Julian är ute och grejsar.


Den ända möbel är lådan för dynor som Zeus ligger på, ska hitta en finare filt bara.


2 vagnar och en bil...

De förra ägarna hade en möbelgrupp här inne och det var torrt och relativt varmt. Men vi måste ha glasdörren lite öppen så Zeus kan komma in under tak och ha det gott. Och det resulterar i att det lätt blir skitigt. Tror oxå att 2 st vargavintrar med mängder med snö liggandes på glaset gjorde att "sprickorna" öppnades, då vi märkt att det är lite blött på vissa ställen efter kraftigt regn. Därför vill vi nte ha finare möbler här ute.

Lördag och helosan i soffan!

Inatt kom han över vid midnatt, då jag är så lättväckt så tar jag alltid upp honm och han lägger sig mot min arm, snurrar lite och ligger emellanåt på tvären.. Han har varit förkyld sen jag hämtade honom från dagis i torsdags och inatt hostade han lite kraxigt, stackarn. Försökte då sätta honom upp så han fick upp hans slem, han fortsatte bara sova.. inte jag.. har han fått andningsstopp 1 gång, kan det hända igen.
Då christofer tar bad och lägg ingen så har jag morgonen. I morse satt han lugnt i soffan och grejsade, tittade till en extra gång, medans jag fixade i hemmet, såg då att han höll enkork i ena handen och en stor HELOSAN-tub, utan kork i andra.
Helosan är ju rätt fet..så han var rätt hal, när jag försökte ta ifrån honom krämen. han förstod inte vad jag gjorde, satt helt oskyldig och rätt glad, med helosan på händer, ansikte, tröja, byxorna... och i vår beiga tygsoffa, utan några överdragningskuddar.
Vad gör man, min mirakelspray som jag köpte till soffan har tagit slut.. skrapade bort det mesta som gick. Sen gjorde jag nått roligt istället, drog ner till stan, schoppade lite inredning till uterummet som ska fixas i morgon och så hem igen.
Hade hoppats på att "nån" fått bort fläckarna.. men så fel jag hade. Mamma och jag hade köpt en rengöringsskum på BoConcept för 349kr. Följde instruktinerna och skummade och fixade. Hoppades på ett mirakel, som inte infriades, så handla inte där.

Lite nytt på inredningsfronten..

Mina rosa rosor i köket kändes liiite för mycket sommar för att vara i oktober, så igår plockades de ner och ersattes av kottar, tallris och papegojor.

Hittade dessa glittriga fåglar på Schöön Miljö, de satt smyckade i granen där. Kände att de nog skulle kunna pimpa upp lite i köket och få bort den somriga känslan.



Tallriset och kottarna hade jag sen innan, brukar ha den i krukor inför julen men detta kändes lite roligare.



är så sugen på att slänga ut allt vi har i uterummet och fixa iordning där. Vi har stående ett bord med 4 stolar, som jag vill sälja billigt. Kankse blir det lite fåglar även där..





Fyndade denna skylt på Tinzimara då de har 20% just nu.

Torsdag den 20.e oktober

Igår gick vi tillsammans och hämtade Julian från dagis,gick därefter till förlossningen, hämtade ut rapporten och hem. Gick väldigt lugnt och detta tog ca 30 minuter. Inte skönt nånstans!
Insåg sen att jag inte fick alla journaler...
Läggningen gick bra, men Julian "vaknar" igen vid 22-tiden, Christofer går in till honom, jag har redan gått och lagt mig,men jag hör på hans skrik att han har "nattskräck". Han är inte vaken, men han skriker och grinar konstant, Christofer är nog kvar därinne nån timme. Mitt i natten hör jag Julian vaken igen och går över, är rädd för att det är samma igen, men märker att han är vaken och bär honom till vår säng. Efter ca 1 timme så somnar han, sen jag.. hans sovställning nu är att ligga tvärs över sängen, på mig och över Christofer. Varför tycker han detta är skönt, det tycker inte jag.
Det kommer bli trångt när vi blir 4.
När han "bökar" mycket under natten, är han trött nog för att sova till kl 06.30.. lite lyx om man förtränger allt det andra.
Det var fortfarande mörkt ute när vi stjutsade mannen till jobbet, jag behöver bilen under dagen så då får vi stjutsa varandra.

Trodde jag behövde köpa en liten overall till Colin!

men så hittade jag denna blands Julians sparade kläder.
Björndressen i strl 62, kanske lite för stor men blir det en 4kg+-kille som sin storebror, växer han snabbt i den.
Denna hade inte Julian alls, då han kom när det var +35 grader ute..

Julian 17 månader idag!

Partyhatten på!
Vägde honom i morse, jorrå.. 16 kg när man är 17 månader, bra jobbat. har insett att vi nog måste köpa oss en tvillingvagn, trodde det skulle kunna räcka med en ståbräda. men är man 20 månader så vill man för det 1:a, inte stå stilla, för det
2:a, att han inte orkar stå på den så länge.

Ska spana på blocket fom nu...

Idag ska jag hämta ut mina journaler från förlossningen, hittar dem inte hemma. Ska träffa en läkare på mvc på måndag... fortsättning följer..


Dag 2 med rakt hår?!

Hormoner, tidsbrist eller bara vuxentänk?!
Idag körde jag "the naturelle look".
En fm fika hos Jenny med Sanela och Ellie.

har fått i uppdrag att få ta julkort på denna söta tjej och hennes storasyster.. spännande utmaning!


Är nu i v. 26, Jenny är lite längre gången.



Kistan har fått sin plats!

Vi tog bort de mörkbruna pallarna och satte dit kistan som soffbord. Bytte plats även på leksakskistan, tömde den och lade leksakerna i "Nora-kistan" och tog upp den till vårt sovrum istället. Kommer troligtvis fylla den med leksaker då detta ska bli Colins rum i framtiden.

Alvins 2:års kalas!

Kusin Alvin fyller 2 den 18 oktober. Maddes lilla Leon är beräknat till den 24:e november. Anar ett dubbelkalas nästa år!




Ingen tuppering! Ser ni?!

Partykillen som lärde sig dricka med sugrör på kalaset










Då Alvin älskar bilar, fick han denna kudde av oss.


Smartaste draget hitills, dvs det gjorde barnen lugna vid fikat. Vi lät dem fika först, vi stod omkring dem, jag och Madde satt bredvid dem och hjälpte till (Julian var den som behövde mest hjälp). och sen dukade vi av fikat de fick leka lite, och sen lite tårta med samma prossidur. Det brukar ju anars vara "high life" när det är jeppsonkalas, men igår måste Madde lagt i valium i saften tror jag..


Stor kille som pratar väldigt mycket nu.


Efter tårtan skickade vi ut killarna för att ta hand om godispås-letandet med barnen, medans jag och Madde städade upp i köket, bra fördelning.


Julian, som inte kunde sitta stilla.. undrar vem han fått det ifrån?!


..och så var han förstöraren för de fina tjejerna.