Look by Linn

Mamma såg det på mig igår...

Igår kväll tyckte mamma att mina ögon var glansiga. Hade jag feber? Nej nej, jag kände mig kanon.
Kl 23:30 vaknar jag med feberfrossa. Då jag plockat ner alla värktabletter så tog det emot att gå upp och ner yill köket för att hämta dem där. Levde fortfarande i förnekelse och trodde det skulle gå över?!
Vid 03... Kände jag mig lite piggare, 39,5 i feber.
Den här influensan skojar vi inte bort. Pojkarna får stanna hemma i morgon vågar inte låta dem smitta nån annan även om de skulle vara friska. Jag var ju frisk, eller?!
Får helt enkelt göra ingenting hemma och bara vila.

Egentid och lyx på Beauty Bar

Jag behövde fylla på min sminkväska och bokade in mig hos Ida på Beauty Bar, Karl XI:s väg 47, tel 035-103000, för en mak-up rådgivning. På 1 timme lägger hon en snygg make-up och samtidigt får man tips ch ideér m nya färger.
En aning blek i strålkastarljuset.
Lägg till bildtext
Ida lade en riktigt läcker partysminkning, blev supernöjd. Det här är verkligen lyx, megalyx en skitkall torsdag.
Lägg till bildtext
Lägg till bildtext
Tack Ida för all hjälp, jag hoppade antirynkkrämen (som ändå inte hjälper som småbarnsförälder, utan sömn) och satsade på denna foundation och nytt läckert läppglans.
Och tack mamma, för ALLT.

Mamma kom sent igår...

Hon är helt underbar på alla sätt men att planera saker långt i förväg, har jag inte ärvt sv min mamma. Hon ringde i tisdags (hon ringer varje dag) och sa att hon tänkte ta tåget ner. Då låg jag i hög feber och ville först inte att jon skulle komma. Mammas imunförsvar är sämst, och får hon denna influensa ligger hon i 2 veckor.
Men såklart hon kom ändå, jag hade ju friskförklarat mig själv igår (kroppen fick en chock, inte helt redo...men men).
I morse när Julian såg sin mormor blev han sååå glad. Colin hade feber igår och båda är fortfarande förkylda. Så jag höll dem hemma från dagis idag. 
Med sig hade hon kläder och skridskor till Julian, som bestämt skulle ha på sig dem. På köksparketten... (men som tur var fick vi inte på dem). Han gick på memot istället som blev en hit.
Mamma tog hand om snorisarna och skickade iväg mig på egentid på BeautyBar... 

Hårstaylad och fin av Kim på Salong Anno

I morse cyklade (japp, jag kände mig såå frisk och eftersom det var vår igår, trodde jag det skulle fortsätta idag, men jävlar vad kallt det var) ner till Kim på Salong Anno, Storgatan 31, tel 035-100635.
Jag handlar alla mina produkter till håret här och när jag väl unnar mig en klippning och styling så går jag hit.
Kim
Rätt långt?!.. min tanke var Choklad och rött, men jag rådfrågade med Kim ch sa att hon fick bestämma. Väldigt vågat av mig som inte låter nån bestämma över mitt annars. Eftersom jag har haft i en mörk toning ifrån Keune innan 4.37, så var Kim tvungen att bleka hela håret för att sen lägga i slingor. Har man långt hår.. tar det tid. (Senaste gången jag klippte mig på salong var jag höggravid med Colin.)
Läsa skvallertidningar i fred, det var inte igår.
Lägg till bildtext
Denna köper jag hem och tonar med, samma toning som frisörerna använder. Rekommenderar den verkligen, sitter kanon och bra för håret. I botten blandade Kim 4.37 & 6.38 . De ljusa slingorna blev som 8.4 & 6.45. Dessa toningar kostar lite över 200kr och hälften räcker för mig om jag bara ska tona botten, när jag körde i hela håret tog jag i resten, så det räcker till mycket hår. Nästa gång jag tonar ska jag mixa samma färger som Kim tog i hårbotten.
Jag fick sitta en stund med inpackning (jag är urusel med inpackning) denna olja i håret, håret ska vara tvättat och lätt handdukstorkat, då stråna är öppna, informerade Kim. (jag kanske går på den köpinfon).
Detta Puder, Dust it, använder jag när jag tuperar, gör uppsättningar och även i det utsläppta håret. Har man glansigt hår som jag så blir det en aning "strävare" och frisyren blir fixerad. Den är verkligen guldvärd.
Då mitt superspray hade utgått, har jag letat och provat mig fram... jag är kräsen eller mitt hår är i behov av ett som håller. Detta använder jag nu, det är det starkaste hittills och håller skitbra.
Lite orättvisa färger på bilderna, men jag ska försöka ta bättre. Kim valde att bara använde de bruna tonerna i mitt hår. Och jag litade på henne, var jag sen sugen på rött, så är det bara att sätt i det, men det röda sitter inte så många tvättar, blev jag informerad om, och det är ju ingen hit. Jag blev suuupernöjd med dessa bruna ljusa färger och uppklippningen.
Chokladbrun och lockar!
Lägg till bildtext
Och så skulle jag ut i kylan, frillan blev demolerad direkt.
Tog denna bild hemma, här ser man slingorna lite mer i sidan. Känns så fräscht nu till våren.. om den kommer tillbaka
Tack pappa och Marina för bidraget, födelsedagspeng i förskott och jag blev så här fin, tack!

Bokat in att jag är frisk idag?!

Fin dikt men den gäller inte när man har flunsan. Kände mig mer död än levande igår. Men på em, tack vare ibumetin och vila 6 timmar på soffan, kände jag att kanske kanske det vänder nu.
När jag hämtade pojkarna var det underbart vårväder ute. Fröknarna berättade att när Julian sitter med ipaden så får ingen annan va med och titta (vi jobbar med att dela med sig) men igår fick bara Colin vara med och titta på den och Julian hade visat och pekat. Han är en fin storebror. Känns tryggt att de har varandra på dagis. 
La oss tidigt igår, Julian kom som vanligt över till oss under natten. Kl 04:30 vaknade båda pojkarna... Urrk... Men som ett mirakel höll Colin sig lugn i sin säng och Julian grejsade lite bredvid oss. Och 06:40 somnade de om?! Men då kände jag mig dum mot Colin, tänk om han varit hungrig?!... Men jag var alldeles för trött själv för att hoppa upp och ta upp ungarna.
07:45 gick jag upp. Alla 3 killarna sov. Det känns som ett smart drag att ha onsdan som ledig dag ihop. För alla. 
Ibumetin kickade igång dagen bra. Idag skulle jag ju vara frisk.
Och faktiskt, jag känner mig sååå mycket bättre. Mysbrallorna är långt in i garderoben. Och just nu sitter jag i frisörstolen. Nu ska jag bli vårsnygg.

Tisdag 26:e februari

I natt hade jag sån hög feber att hela kroppen värkte och det kändes som det brände i ansiktet (nästan...var kokhet). Har aldrig mått så dåligt.
Idag är pojkarna 8-15 på Vittra. Promenaden dit och hem var som ett cross Challenge pass. Har riktigt ont i lungorna när jag andas.
Jag har fått influensan from hell.

Skitinfluensan vägrar ge med sig...

Efter lämningen så låg jag på soffan i nästan 5timmar, halvsov och tittade på "Real housewife in Beverly Hills". Absolut bästa såpan, eller hur Elin ;-).
Ute sken solen och helt underbart vårväder. Men jag låg bra inne. Trodde för några sekunder att kroppen mådde bättre ute i friska luften. Men när vi kom hem igen var jag helt slut.
Ögonen svider, näsan bränner o feber. Och så Colin och Julian. Som hostade lite och båda var snoriga. Fräscha klubben.
Jag ger det i morgon med, på onsdag måste jag vara pigg.

Status kl 13:00

Skitinfluensa!

Ignoreringen går sådär...

Halsont, feber, snorig & så lite huvudvärk.
Tyvärr inte så lätt att ignorera. Men en väldigt bra anledning för att bara ligga i soffan heeela dan. Tills pojkarna hämtas 14:30 iallefall.
Mysbrallor och boots på promenaden till dagis... Ribban ligger lågt idag.

Helt sänkt nu...

Christofer låg i influensa nästan hela veckan, pojkarna förkylda sen i torsdags, Julian feber igår men inget idag.
Ikväll känner jag mig frusen, ont i halsen och tung i huvet.
Nej nej nej... Passar inte alls in i mitt "sista veckan helt själv, pojkarna på dagis, jag har bokat roliga egokickar varje dag" schema.
Jag märker nog i morgon om det går att ignorera eller inte.
Har bara hållit mig på hemmaplan idag. Körde ett pass på crosstrainern i morse, plåstrat om Colin som på em inte verkar känna av nått. Dammsugit, tvättat... Ja det vanliga..
Christofer har satt fast en spärr nu så det inte ska kunna smällas några fler fingrar.

Pang!

Så smällde kistlocket igen. Med Colins 2 fingrar ikläm. 
Jag visste, hörde direkt att det var ingen liten smäll. Vänster pek & långfinger blev rejält Klämda. Christofer hade precis åkt till gymmet. Ringde hem honom samtidigt som jag hade Colin i famnen och kylde fingrarna under kranen. 
Min första och värsta tanke var att de var brutna. Men efter mycket kyldning så är de rejält svullna men troligen inte brutna.
Vi satte oss i soffan, torkade tårar och rinnande näsa. Zeus satte sig på soffkanten och Colin blir så fascinerad av honom.
Efter en redig lunch vilar han nu middag i sin säng. Stackars liten.
Julian "kan" ha varit skyldig till stängningen. Han kom efter Colin med napp och ville krama honom. Man såg att han skämdes. Ingen feber men vaknade även i natt och är fortfarande förkyld.

Lördag hos oss!

I natt hörde jag nån ropa "aj aj".. ick först in till Clin (han kan säga aj och mamma). Men där låg en sovandes son. Julian var vaken. Så in till honom och kröp ner bredvid en kamin. Han hade säkert feber redan då, i morse visade den 39. Fick ligga i sängen (dock vaken innan) till kl 07. Woow!
Båda killarna var riktigt snoriga men bara Julian hade feber. Idag krockade gymtiderna för mig och Karin, så jag körde ett pass på 40 min på crosstrainern. Skön start på denna dag.
Christofer gjorde olika proteinshaker som jag fick vara provsmakare på, tummen upp på samtliga.
(Ni som har kostscheman, dessa måste ni fråga efter, bara ett tips).
Jag hade en riktigt inne-mysar-dag. Pojkarna leker lite med varandra nu, skrattar och busar. Här bjöd Julian Colin på russin, tog först hans napp sen höll han i den tills Clin ätit klart. Ibland är de så gulliga så man nästan dör.
På eftermiddagen kom Yvonne förbi. Christfer tog med Julian i vagnen på promenad. Mysigt att hon kommer inom och säger -Hej! Tycker det är viktigt att de får umgås själva ibland (och jag får egentid oxå med Colin).
Chokladsug, så det blev chokladbollar av den nyttiga varianten till fikat och hemmagjord pizza till kvällsmyset. Ikväll är det Mello, sista deltävlingen. Hoppas artisterna har skärpt till sig ikväll. faktiskt riktigt uselt iår, förrutom Dannys shownummer, seriöst. 10 poäng till honom.
Idag kom jag på det, det där alla sagt till mig i många år.. NU, idag insåg jag det själv. Häftig känsla. Lite vuxenpoäng kände jag och en slags lättnad och lycka... fortsättning följer...

Inskolning dag 5...

Fredag den 22 februari. Gick upp för den isiga backen till dagis. Lämnade över pojkarna till en fröken som tog Colin i famnen och Julian i handen och gick in i ett av lekrummet. De var supernöjda..inga mamma-rop.. (Hallo..jag då?!)
Men sååå skönt att de trivs så bra, och Julian har slutat borra in sig i mig och vill vara där Colin är, så då var det problemet löst , för nu.
Mötte upp Karin som även hon lämnade sina barn kl 09 idag. Tränade ett superkul och svettigt GRIT PLYO-pass. 30 minuter intensiv intervallträning, fokus på spänst. Duschade där och bara hängde med varandra, en sväng på stan, tjejsnack...lyx lyx lyx!
Hon stjutsade hem mig innan jag hämtade pojkarna. DÅ hade jag 30 minuter på mig att fixa det där "dammsuga, disken, tvätten, speglarna". Man är snabb när man måste.
Var på dagis kl 14.00, då satt de bredvid varandra och åt mellismackorna. Sååå söta, att Colin sitter själv på en stol efter ett par dagar är imponerande. Han satt nöjd och spanade in de andra barnen. De beraättade att Julian visat dem en annan sida av sig idag, den snälle storebrors-sidan. Han ville vara med Colin och hjälpa hnm. Han är inte alltid, (men nästan) full med bus i benen.
Lägg till bildtext
Lägg till bildtext
Lägg till bildtext
När vi kom hem fejjade jag iordning hemmet det sista. Julian somnade i saccosäcken och Colin lekte i hagen. Då passade jag på att måla mina tånaglar med Depends Gellack och Lampan, denna gång använde jag OPI:s nagellack, alltså inte ett lack speciellt för Gellacken. Det "halkade" lite på nageln, så visst är den andra färgen bättre. Men det positiva var att man kunde lätt få bort färgen om det kom utanför, med aceton. Gelfärgen satt som berg efter man härdat den under lampan. Så det kändes ändå lättare detta. Tog ca 20 minuter.

Lockar, sol & Indiskt.

Lunchdate på stan med Erika & Martina.. lite lockar i håret och Linn är tillbaka!
1;a dagen på dagis HELT SJÄLV... typ... Jag muddrade fröknarna på allt jag kom på.. "han äter si o så, han kanske är törstig då, napp när han sover, äter länge.. "Linn, vi löser detta".. och jag litar på dem till 200%. Men man är ju bara mamma.
Efter 2 timmar får jag detta mms av fröknarna. Precis som de gjorde när Julian började. Tanken är såå underbar. De är verkligen omtänksamma.
Colin kryper nu på alla fyra och ställer sig gärna mot det mesta. Idag var killarna där 9.00-14.00 När vi hämtade dem sov Colin fortfarande men vaknade snabbt. Han hade ramlat lite lätt när han försökt resa sig ch blivit ledsen, ätit 3?! kycklingfileer, ris och oliver, ätit lääänge ch Julian matat honom med nappflaskan. När vi lämnat dem i mrse var Julian intresserad av lillebror i ca 5 minuter, sen hade han roligare saker för sig. Medans tiden hade jag tjejdate.
Dagens lunch blev Indiskt (gamla PLAKA) Martina beställde lamm, som skulle vara svag kryddat, men de tömde visst chillin i hennes, så vi bytte. Jag som inte gillar lamm, tyckte detta var smaskens, rensade näsan m inte annat. Dagens med kaffe 85kr och då får man denna salld innan ch all service vid bordet.
Vi var där 11.15 perfekt tid, då det snabbt blev fullt. Ingen plats för vare sig barn eller barnvagn, så perfa när man lyxar som idag, själv utan barn
Kycklingen
Martina
Liiite uppspärrade ögon (försökte se pigg ut)
Att bara går runt på stan... På Åhlens fanns en massa fint. Denna hylla!
Eller den här! På Colins rum
Och så dessa.. 2 bredvid soffan... fantisera kostar ju inget...
Underbara sol tittade fram hela dagen. Solglirerna på. Hämtade barne och tog även idag omvägen pga all is.
Innan middagen mötte jag upp Malin för en timmes promenad ute i kylan. Solen värmde inte längre men mysigt att snacka lite och umgås oxå detta utan barn.
Vilken underbar dag. jag visade mig bland folk med lockar i håret och inte nerkladdad med snor eller mat. Det kändes lite extra lyxigt. Inskolningen går ju super, då är det bara min insklning på jobbet som väntar.. lite pirrigt är det allt.
men jag har HEEELA nästa vecka på mig att ladda batterierna och göra allt det där jag skulle göra när båda killarna var på dagis, listan blir bara längre och längre...