Look by Linn

Mexico - Togo

Dessa dagar när kylan och snön inte vill försvinna, längtar jag till solen igen. Många har hört av sig och undrat var vi bodde och hur vi bokade. Så här kommer lite info ang Mexicoresan 2012.
Då vi hade varit i Mexico innan och bland annat på detta Resort i Playa Del Carmen,
 SANDOS Hotel Playacar, Beachhotel Spa. Vi flög direktflyg, Arlanda-Cancun
Visste vi att det var detta som vi ville bo på även denna gång då vi reste med barnen. Servicen, boendet, maten "all inclusive" fin strand, många aktiviteter. Kids club från 3 år. (vet ej om de pratade engelska el bara spanska). Gym och spa.  Såklart man vill hitta billigaste resan, och min man är rätt haj på detta, så vi visste när vi ville åka, jag var mammaledig och han hade ordnat med jobbet. Så vi väntade in sistaminuten-priset på Fritidsresor och bokade flyget därifrån. Och hotellet för sig, via hotels.com. "Gillar" man även dem på Facebook så får man ytterligare 10% rabatt (detta gällde då på vår resa). Så man får söka lite på nätet, men detta var billigaste sättet och vi bokade ca 3 veckor innan vi flög. Lite is i magen att boka så tätt inpå, men det funkade för oss. Ett annat par hade bokat resan i Januari och gav 10.000kr mer än oss, och då hade de bara 1  barn.

På Resorten, så städar de stranden, bor man inne i stan och badar i havet så är stranden betydligt äckligare, så bodde vi et par nätter för några år sen.

Djuren på hotellet som man kan se och klappa på är helt underbart för barnen.

Att resa med våra små, gick över förväntan, visst var det full rulle. Men det bästa var att de kunde sova på dan när som, ingen tanke på när vi el de behövde äta, då resaurangerna hade öppet, nästan hela tiden.



Lägg tid på några utflyckter, att snorkla i en cenotes (grotta), hyr bil och upptäck Mayastaden, klättra på pyramider i Coba, bussresor finns till flera vattenland, där det är underbara naturrservat och man kan snorkla el bada med delfiner eller stora fiskar. Vi gjorde många såna utflyckter på vår 1.a resa till Mexico, denna gång när vi var en familj, valde vi bara 1 dag med hyrbil och besökte då en cenotes, Coba och Mayastaden i Tulum.

Mayastaden i Tulum.. var kanske inte anpassat att köra sulkys i.. men det gick.
Vi ville bli bortskämda med mat och boende, väldigt bekvämt när man har småbarn.
Är man mer ute efter att åka till ett land utan turister, men vill ha sol och värme. Åk till Togo, ett litet land i västafrika. Jag var själv där nyår -98/-99 med min styvsyster Jenny. Som många redan vet har de ett hus där som de hyr ut i Aneho. Man flyger till Lome och sen taxi till Aneho. När vi var där planterades palmerna utanför huset, mycket har hänt sen dess.

www.gototogo.se
Här hittar du en massa info och bilder om Togo och huset
På Facebook söker du på Villa Suédoise och "Gillar" sidan.


När Jenny och hennes familj med 4 barn bodde där i 1 år, byggdes denna poolen, om man inte orkar gå några meter till havet.


Just nu är mamma och Sven där med 2 vänner, det behövs Visum för att komma in i Togo.
 I huset bor även Marie som lagar all mat om man så vill och hon bakar även Pizza i deras Pizzaugn och säljer öl till de som är sugna.
2  mycket skilda resmål, men sol, värme och god mat får du både i Mexico och i Togo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar